SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Şevketi Bostan Yemeği
Şevketi Bostan Yemeği
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Şevketi Bostan Yemeği Tarifi İçin
Malzemeler
500 g ayıklanmış ve iri doğranmış
şevket-i bostan
250 g kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Şevketi Bostan Yemeği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın.
Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırladığınız terbiyeyi içine katıp 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı