- Bulguru ve irmiği büyük bir kaseye alıp suyu
ekleyin. 15 dakika bekletin. Tuz ve salçayı
ilave edip yoğurun.
- Un ve yumurtayı ekleyip
macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya
devam edin.
- Harçtan nohut büyüklüğünde
parçalar koparıp yuvarlayın. İnce doğradığınız
soğanları ve biberleri zeytinyağında kavurun.
- Salçayı ve eti de ilave edip 2-3 dakika daha
kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynatın.
- Kaynamaya
başlayınca bulgur köftelerini ekleyip
arada karıştırarak 8-10 dakika pişirin.
- Haşlanmış
mercimek ve nohutu da ekleyip pişirmeye
devam edin. 10 dakika daha pişirdikten sonra
tuz, biber ve naneyi serpiştirin. Sıcak servis
yapın.
Kayseri yöresinin yemeği kurşun aşını hazırlarken soğanı rendeleyip hamurun içine katabilirsiniz. Ayrıca kıyma ilave etmeden de hazırlayabilirsiniz.