Rokalı Kalamar Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rokalı Kalamar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Rokalı Kalamar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalamarları süzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. Rokayı temizleyip bol suda yıkayın. 
  2. Suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine alarak kurulayın. Roka yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.
  3. Sıvı yağı tavada kızdırın. Kalamarları önce una, ardından maydanozlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
  4. Roka yapraklarını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış kalamarları ilave edin. Kiraz domatesleri ikiye kesip salatayı süsleyin. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut