Patates Sufle
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sufle denildiğinde ilk aklımıza gelen bol çikolatalı bir tatlı olsa da, aslında sufle pişirilme şekline verilen isimdir. Fransız mutfağında çok kullanılan bu teknik ile, pırasalı sufle, havuçlu sufle gibi farklı yemekler hazırlanır. Bunlardan en çok ilgi göre ise patates sufledir. Hem hafifliği, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan patatesli sufle, yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir.

Patates Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler yıkanır, kabukları soyulur. Eşit boyutlarda doğranarak tuzlu suda haşlanır. 
  2. Soğan incecik yemeklik doğranarak yağda kavrulur. 
  3. Patatesler blenderdan geçirilir, süt, un, yumurta sarısı, kabartma tozu ve soğan eklenerek tekrar blenderdan geçirilir.
  4. Kaşar peyniri de ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. 
  5. Yumurtanın beyazı ayrı bir kapta çırpılır. Kabarıklığı söndürülmeden patatesler ile karıştırılır. 
  6. Önceden yağlanan fırın kaplarına koyularak 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Patates Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız yumurtalar, mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Yumurtaların sarı ve beyaz kısmı dikkatlice ayrılmalı ve farklı kaplarda çırpılmalıdır.
  3. Patatesleri, ısıya dayanıklı sufle kaplarında pişirin.
  4. Hazırladığınız patates sufleyi, muskat cevizi, ince kıyılmış maydanoz ve biberiye ile zenginleştirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Patatesli Tarifler Peynirli Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush