Antepfıstıklı Peynir Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antepfıstıklı Peynir Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Antepfıstıklı Peynir Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel helvayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın. Suyunu iyice süzüp rendenin ince  tarafıyla rendeleyin.

Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın. Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.

Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Klasik peynir helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir