Böğürtlenli Ve Cevizli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart malzemeleri:

İç malzemesi:

Böğürtlenli Ve Cevizli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tart hamurunu hazırlamak için; margarini oda ısısında bekletip küçük küçük doğrayın. Un, tozşeker ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip alüminyum folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. 

Böğürtlenleri dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp un serpin. Eritilmiş margarini derin bir kaba alın. Tozşeker, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi, 4 yumurta ve balı ekleyip çırpın. 4 kahve fincanı ceviz içi ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın. 

Tart hamurunu merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Böğürtlenli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan ceviz içini üzerine serpin. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir tat arıyorsanız, cevizli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye