Chia Puding Hazırlarken Yapılan En Büyük Hata Nedir?
Chia puding doyurucu ve pratik kahvaltılık ya da ara öğünlük bir lezzettir. Pratik şekilde hazırlanan ve meyvelerle birlikte tüketilen chia puding besleyici ve doyurucudur. Sizlere chia puding hazırlarken yaptığınız hatalardan bahsettik. İşte, chia puding hazırlarken yapılan en büyük hata nedir:

Chia tohumlu puding kullanışlı, hazır bir kahvaltı malzemesidir. Her çeyrek bardak süt için bir çorba kaşığı chia tohumu oranına sadık kalarak, bir gece önce hazırlarken yanlış yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ancak yapıyor olabileceğiniz bir hata var ve muhtemelen bunu yaptığınızın farkında bile değilsiniz. Çoğunlukla toplu olarak satın alınan chia tohumları genellikle diğer kurutulmuş ürünlerinizle birlikte dolabın bir yerinde saklanır. Bununla birlikte, tıpkı mercimek ve yulaf ezmesi gibi, chia tohumlarınızın da raf ömrü, eğer doğru şekilde saklanmazlarsa önemli ölçüde değişebilir; bu, son kullanma tarihi geçmiş chia tohumlarını farkında bile olmadan kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Chia tohumlarınızı nasıl sakladığınıza bağlı olarak iki ila beş yıl kadar dayanabilirler. Onları ve chia tohumlu pudinginizi en iyi şekilde muhafaza etmek için, chia tohumlarınızı daima kapalı bir kapta, karanlık ve kuru bir yerde saklayın. Chia tohumlarınızın doğru şekilde saklanmadığını ve son kullanma tarihinin geçmiş olabileceğini gösteren bazı hikaye işaretleri, tohumların topaklandığını veya birbirine yapıştığını veya dokularının sümüksü veya jel benzeri hale geldiğini görmenizdir. Dikkat edilmesi önemlidir çünkü son kullanma tarihi geçmiş chia tohumları, chia tohumlu pudinginizin yalnızca lezzetini etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda dokuyu da etkileyeceğinden, aynı zamanda bağlanmayacaktır. Konu chia pudingi olduğunda, doku da en az lezzet kadar önemlidir.


Son Kullanma Tarihi Geçmiş Chia Tohumlarıyla Ne Yapmalı?

Topaklanma ve doku dışında, chia tohumlarınızda son kullanma tarihi geçmiş anlamına gelebilecek dikkat etmeniz gereken diğer şeyler, rahatsız edici bir aroma ve hatta böceklerin varlığıdır. Bununla birlikte, chia tohumlarınızın ambalajında yazılı olan son kullanma tarihinin geçmiş olması, bunların mutlaka tüketilmesinin güvenli olmadığı anlamına gelmez; ancak bu yalnızca yukarıda belirtilen kokuların, böceklerin, topaklanmaların hiçbirinin olmaması durumunda geçerlidir. Veya sümüksü dokular mevcutsa kesinlikle atmalısınız.

Öte yandan, dolabınızın arkasında ne zaman olduğunu bile bilmediğiniz ve güvenli görünen bir torba chia tohumu bulursanız veya şu anda kullanmayı tartıştığınız çantayı açalı bir yıldan fazla mı geçtiyse sabah pudinginiz için saklayın. Kötü yapışmış bir chia tohumlu pudingle gününüzü mahvetme riskine asla girmeyin. Bunun yerine, onları bir sonraki alışveriş listenize ekleyin ve dokularının ve bağlanma yeteneklerinin o kadar da kötü olmayabileceği başka bir tarifi tercih edin.

Smoothie'ler ve smoothie kaseleri, unlu mamuller, ev yapımı granola ve granola barlar ve enerji topları harika seçeneklerdir. Her ne kadar kaç yaşında olduklarına bağlı olarak, chia tohumlarınız taze olsalar kadar besin içermeyebilir, en azından alacağınızın bir kısmını alırsınız. Ve hepsinden önemlisi, israf etmeyecekler. Ancak bu yalnızca onları doğru şekilde saklarsanız mümkündür.

Şunlara da göz atın;

  1. Chia tohumlarının bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Chia tohumlu su içmek için 6 önemli neden
  3. Chia puding nasıl yapılır?
  4. Chia tohumunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?