Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi

Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi için

Malzemeler

  • 600 gr köftelik dana kıyma
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

 Kızartma için:

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Dereotlu 

Yoğurt sos için:

  • 300 gr süzme yoğurt
  • Yarım demet dereotu
Yoğurt Soslu Ve Cevizli Saray Köftesi

Nasıl Yapılır

Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin. 

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın. 

Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, yoğurdu ek olarak servis edebilirsiniz. Klasik cevizli saray köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo