Bakliyatlı Sebze Köftesi

Bakliyatlı Sebze Köftesi
18 Eylül 2020

Nohut, barbunya, havuç ve kereviz ile hazırlanan sebze köftesi, sağlıklı beslenmek isteyenler için birebir. Hazırsanız, bakliyatlı sebze köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bakliyatlı Sebze Köftesi için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 çay bardağı beyaz nohut
  • 2 havuç
  • 1 kereviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
Bakliyatlı Sebze Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Nohut ve barbunyayı bir gece önceden suda bekletin. Ayrı tencerelerde haşlayıp suyunu süzün. Sebzelerin kabuklarını soyup yıkayın.
  2. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağ ve unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  3. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış sebzeleri, nohudu ve barbunyaları ezip hazırlanan unlu sosla ilave edin. Soğuyunca elinizle köfte şekli verin.
  4. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını ısıtıp, köftelerin her iki tarafını kızartarak, sandviç ekmeği ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo