Kabak Kabuğu Kavurması

Kabak Kabuğu Kavurması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabak Kabuğu Kavurması için

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 8 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2-3 dal maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Kabak Kabuğu Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın.
  2. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sivri biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın.
  3. Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun.
  4. Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın.
  5. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin. Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Faydaları saymakla bitmeyen kabak ile farklı tarifler hazırlamak istiyorsanız, fırında kabak mücver tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo