Isırganlı Krep

Isırganlı Krep
15 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Isırganlı Krep için

Malzemeler

  • 1 demet ısırganotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Yoğurtlu sos için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 12 diş sarımsak
Isırganlı Krep

Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Isırgan otunu temizleyip kıyın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberleri bir kapta harmanlayın. Yoğurtlu sos için, sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Isırgan otunu ve baharatı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın.  Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak ısırgan otlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ile ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo