- Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
- Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvı yağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin.
- Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve sütü ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.
- Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkalardan birini serin.
- İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.