Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı

Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı için

Malzemeler

  • 140 gr un
  • 140 gr tereyağı
  • 85 gr esmer toz şeker
  • 50 gr yulaf ezmesi

Kırmızı meyveli karışım için

  • 400 gr Anjelik erik
  • 4 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 2 yıldız anason
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım limonun suyu
  • 300 gr böğürtlen
Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı

Nasıl Yapılır

Ufalanmış bisküvi harcı için soğuk tereyağı ve unu çukur bir kaba alın. Ekmek kırıntısı gibi olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Şeker ve yulaf ezmesini ekleyip metal bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Buzdolabında bekletin. Erikleri ortadan ikiye kesip fırın tepsisine dizin. Üzerine şeker ve tarçın serpin. Yıldız anasonları ve vanilya özütünü ekleyin. Limon suyu gezdirip 180 derece fırında yarım saat pişirin. Tepsiyi fırından alıp böğürtlenleri ekleyip karıştırın. Ufalanmış bisküvi harcını meyvelerin üzerine serpin. Sıcak fırında yarım saat daha pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo