Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta
04 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta için

Malzemeler

  • Pandispanya hamuru
  • 1 çay bardağı kızılcık marmelatı

İÇ MALZEME İÇİN

  • 2 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 4 veya 5 muz

ÜZERİ İÇİN

  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Kızılcık
  • Nane yaprakları
Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta

Nasıl Yapılır

Pandispanya hamurunu hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin kağıtlı kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine ters çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın. Soğuyunca ruloyu açıp üzerine kızılcık marmelatı sürerek sıkıca sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirip soğumaya bırakın. Kremşantileri 1.5 su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Pudinge ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Kelepçeli kek kalıbının çemberini pasta tabağına yerleştirin. Rulo dilimleri çemberin etrafına ve tabanına dizin. Kremanın yarısını kalıbın içine aktarın. Muzları doğramadan bütün olarak dizin. Kremanın kalanını üzerine ilave edip buzdolabında 1 gece bekletin. En üste dövülmüş fındık serpiştirin. Kızılcık ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo