Keşkül-İ Fukara

Keşkül-İ Fukara
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Keşkül-İ Fukara için

Malzemeler

  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Keşkül-İ Fukara

Nasıl Yapılır

  1. Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin.
  2. Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın.
  4. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  5. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
  6. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, klasik keşkül tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo