Rum Baba

Rum Baba
04 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rum Baba için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 20 g toz şeker
  • 3 g tuz
  • 10 g yaş maya
  • 40 ml su
  • 4 yumurta
  • 20 g tereyağı

Şerbeti için

  • 500 ml su
  • 400 g toz şeker
  • 150 ml rom
  • 1/2 çubuk vanilya
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 yıldız anason
  • 2 diş karanfil
Rum Baba

Nasıl Yapılır

Un, şeker ve tuzu derince bir kabın içinde karıştırın. Mayayı su ile açıp, tüm hamur malzemesini birleştirin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Pişirme yapacağınız kalıbı yağlayın ve unlayın. Mayalanan hamuru kalıba alın, dilerseniz muffin kalıbı kullanabilir ve tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz. 30 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Bütün şerbet malzemesini tencereye alın ve 15 dakika kaynatarak süzdürün. Ardından soğumaya bırakın. Pişen hamurları sıcakken şerbet içine atın ve şerbetini çekene kadar bekletin. Soğuk olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo