Ayvalı Peynir Tatlısı

Ayvalı Peynir Tatlısı
03 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Peynir Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr tuzsuz beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Ayva tatlısı için

  • 3 ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Sunum için

  • Vanilyalı dondurma
  • Nane yaprakları
  • Ceviz
  • Toz fıstık
Ayvalı Peynir Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaların kabuklarını soyup elma dilim doğrayın ve tencereye alın. Üzerine şeker, su ve vanilya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Ayvaları içinden çıkartıp koyulaşıncaya kadar şerbetini kaynatmaya devam edin. Ayvaları ekleyip şerbette bekletin.
  3. Peyniri geniş bir kaseye rendeleyin. Yumurta, kakao, tuz ve irmik ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
  6. Soğuyan tatlıları kaynayan şerbete atıp ara ara karıştırarak yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgirle şerbetten çıkartıp soğumaya bırakın.
  7. Servis tabağına tatlıyı yerleştirin. Üzerine ayvalardan iki parça yerleştirip tekrar tatlıdan ilave edin. En üste iki dilim ayva yerleştirip bir top dondurma ekleyin.
  8. Ceviz, toz fıstık ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak klasik peynir tatlısını da listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo