Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
13 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için

Malzemeler

  • 1 ekmek kadayıfı (600 gr)
  • 2 kg toz şeker
  • 10 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr kaymak

Üzeri için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Antep fıstığı ile lezzetlendirilen ekmek kadayıfı tarifine göz atmayı unutmayın.

Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo