Hintpare

Hintpare
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hintpare için

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hintpare

Nasıl Yapılır

Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Servis yapmadan önce isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo