Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı
08 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çerkez Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 10 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı
  • 15 gr maya
  • 300 ml su
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr ceviz içi
  • 10 gr toz tarçın
  • 700 gr toz şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Çerkez Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.

Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo