Reçelli Berliner

Reçelli Berliner
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Reçelli Berliner için

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Dolgusu için

  • Çilek reçeli

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Nane yaprakları
Reçelli Berliner

Nasıl Yapılır

Maya, süt ve şekeri geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Berliner toplarını kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Reçeli bir sıkma torbasına doldurun ve soğuyan Berlinerlerin kenarından sıkarak içlerini doldurun. Üzerine pudra şekeri serpin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo