Kış Pastası

Kış Pastası
30 Nisan 2024

Özel günlerde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım. Beyaz çikolata ile hazırlanan kış pastasını küçük veya büyük porsiyonlar halinde hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kış pastası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kış Pastası için

Malzemeler

Kreması için:

  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Arası için:

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Beyaz çikolata
  • Çilek
Kış Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Krema için tereyağı dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Pişen kremaya tereyağını ekleyin ve blender yardımıyla karıştırın. Kremayı sıkma torbasına doldurup soğutun.
  3. Araları için un ve şekere, rendelenmiş soğuk tereyağı ekleyin. Karışımı kum gibi pütürlü bir hale getirin.
  4. Yapışmaz tavaya alıp koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra soğuması için bekleyin.
  5. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin. Alt kısmına kırıntıları serpin ve çay bardağıyla düzleştirin.
  6. Üzerine krema sıkın. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. 
  7. Pastayı bir saat buzdolabında soğutun. Bu esnada beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  8. Soğuyan pastanın üzerine ve etrafına beyaz çikolata ekleyin ve soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.
  9. Servis etmeden önce, üzerini çilek gibi meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Küçük porsiyonlarda hazırlamak için, kelepçeli kalıp yerine küçük tart kalıplarından yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo