Pankek Pasta

Pankek Pasta
18 Nisan 2024

Pankek pasta yapımına tarifimizden ulaşın. Şimdiden afiyet olsun.

Dilerseniz, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz pankek tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pankek Pasta için

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • eritilmiş

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı 
Pankek Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın.
  2. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin.
  4. Üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. Üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo