Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13506 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Kokoreç
Karadut Likörü
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Glazürlü Çörek
Vişneli Glazürlü Çörek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
-
Pişirme Süresi :
-
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sfogliatella
Starbucks Keki
Fakir Pastası
Kozalak Tatlısı
Bebek Muhallebisi
Zelnik
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Kahvenin Serüveni
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Vişneli Glazürlü Çörek için
Malzemeler
Hamur için
1 paket instant maya
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
170 ml ılık süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
175 gr un
1 tutam tuz
115 gr tereyağı (oda ısısında)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı vişne
Glazür için
1 su bardağı pudra şekeri
2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek
Nasıl Yapılır
Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
20 Dakika
Karpuz Suyu
Meyveli Tatlılar
15 Dakika
Çilekli Cheesecake Topları
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Karamelize Ayva Tatlısı
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Tufahija
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Kızılcık Reçeli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.