Kırmızı Erik Soslu Ve Kremalı Pirinç Tatlısı

Kırmızı Erik Soslu Ve Kremalı Pirinç Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kırmızı Erik Soslu Ve Kremalı Pirinç Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı baldo pirinç
  • 1 litre süt
  • 2.5 yemek kaşığı pirinç unu
  • Vanilya
  • Krema
  • 1 su bardağı toz şeker
Kırmızı Erik Soslu Ve Kremalı Pirinç Tatlısı

Nasıl Yapılır

1.5 çay bardağı baldo pirinci bol suyla yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 litre sütü azar azar ekleyip karıştırın. 2.5 yemek kaşığı pirinç ununu küçük bir kasede çok az suyla inceltin. Yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin. Pirinçler tamamen yumuşadığında 1 tatlı kaşığı vanilya özütü, 200 ml krema ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp tatlıyı kaselere paylaştırın. 

Erikli sos için
konserve yapılmış kırmızı erik taneleri ile suyunu ayırın. 2 yemek kaşığı buğday nişastasını, 1.5 su bardağı suyu ve kırmızı erik suyunu karıştırıp kısık ateşte pişirin. Yarım su bardağı şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Kremalı tatlının üzerine gezdirin. Komposto erik taneleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo