Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı

Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı
14 Şubat 2023

Osmanlı mutfağından miras kalan muhallebi tatlısı, pirinç unlu muhallebi veya muhallebili kadayıf gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Balkan ülkelerinde de yer verilen tatlının ana malzemeleri süt ve undur. Kalsiyum bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimini olumlu yönde etkiler. Türkiye'de en çok Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen bal kabağı ise, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Cadılar Bayramı sembolü olarak kullanılan bu besin, kilo vermede etkili olduğu için diyet listelerinde yer verilir. Dilerseniz özel günlerde sunabileceğiniz ve kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bisküvili muhallebili kabak tatlısı tarifine başlayabiliriz.

Bisküvili muhallebili kabak tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Şeker değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Süt ve pirinç ile kıvamlı bir şekilde hazırlanan ve mutfakların vazgeçilmezi haline gelen sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı için

Malzemeler

Alt taban için:

  • 1.5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Üst kat için:

  • 1 kg balkabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Ara kat için:

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 50 g tereyağı

Üzeri için: 

  • İri çekilmiş ceviz içi
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bisküviyi rondodan geçirerek, eritilen tereyağı ile elimizle karıştırıp kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın.
  2. Kabağın üzerine toz şeker serperek 1-2 saat bekletin, suyunu çekene kadar yayvan bir tencerede pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.
  3. Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin.
  4. Tencereyi kenara alın ve yağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın, üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin.
  5. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın, biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin ve tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız kabakların tadına bakmayı unutmayın. Böylece şeker miktarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  • Kabaklar yumuşadıktan sonra bir süre dinlendirin. Bu sayede suyunu daha kolay salacaktır.
  • Muhallebi yapımında tahta kaşık kullanın ve topaklanmayı önlemek için hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Muhallebinin kıvamı sıvı olursa elenmiş un, koyu olursa süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin pürüzsüz olması için bir kez mikserden geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo