Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma için

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan

İç pilav için

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  2. Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  3. Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
  4. En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  5. Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin.
  6. Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
  7. Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo