Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8259 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Tahinli Kurabiye
Anasayfa
Tarifler
Meze Tarifleri
Enginar Ezmesi
Enginar Ezmesi
09 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Elmas Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Piyano Kek
Haşhaşlı Poğaça
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Diyetisyen Yanıtlıyor: Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Enginar Ezmesi için
Malzemeler
Sızma zeytinyağı
5 soyulmuş enginar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Enginar Ezmesi
Nasıl Yapılır
Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sebze Tarifleri
Diyet Yemekleri
Meze Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meze Tarifleri
15 Dakika
Tzatziki
Meze Tarifleri
120 Dakika
Bal Kabaklı Humus
Meze Tarifleri
10 Dakika
Atom Mezesi
Meze Tarifleri
20 Dakika
Yemlik Cacığı
Meze Tarifleri
30 Dakika
Uskumru Tarator
Meze Tarifleri
50 Dakika
Kinoalı Somon Marin
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.