Bezelyeli Pay

Bezelyeli Pay
01 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Pay için

Malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı susam

İç malzeme için

  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 4 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz

Süslemek için

  • Taze limon çiçeği yaprağı
Bezelyeli Pay

Nasıl Yapılır

  1. Margarini eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında 25-30 dakika dinlendirin.
  3. Bezelyeleri haşlayıp ılınmaya bırakın. Bir kapta yumurta, rendelenmiş kaşarpeyniri, un ve tuzu çırpın. Bezelyeleri ilave edip karıştırın.
  4. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve iki  beze hazırlayın. Hamurları merdane ile 34 mm kalınlığında açın.
  5. Birinci hamuru tart kalıbının kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Bezelyeli karışımı boşaltın. Diğer hamuru kapatıp iki hamuru kenarlarından sıkarak birleştirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo