Baharatlı Biber Dolması

Baharatlı Biber Dolması
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Baharatlı Biber Dolması için

Malzemeler

  • 1 kg dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Dolma içi
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
Baharatlı Biber Dolması

Nasıl Yapılır

  1. İç malzeme için, kuş üzümlerini  ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu temizleyip kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın.
  2. Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  3. Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun.
  4. Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 34 dakika daha kavurun.
  5. Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
  6. Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin.
  7. Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

    Birbirinden lezzetli tarifler için zeytinyağlılar kategorimize göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo