Yumurtalı Alaçatı Enginarı

Yumurtalı Alaçatı Enginarı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Alaçatı Enginarı için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 alaçatı enginarı
  • 3 domates
  • 4’er dal taze fesleğen ve nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yumurtalı Alaçatı Enginarı

Nasıl Yapılır

Enginarların üst kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla temizleyin. İçinde çok az su bulunan bir tencereye alıp buharında 10-15 dakika pişirin. Kenara alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde küp doğranmış domates, kıyılmış fesleğen, nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı enginarların içlerine paylaştırın. Yumurtaları sarıları dağılmayacak şekilde teker teker pişirin. Enginarların üzerine yerleştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo