Şalgam Bastı

Şalgam Bastı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şalgam Bastı için

Malzemeler

  • 500 gr şalgam
  • 250 gr yağlı koyun eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu
Şalgam Bastı

Nasıl Yapılır

  1. Şalgamların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Eti de aynı şekilde kesip tencereye alın.
  2. Tereyağını ekleyip kendi suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte kavurun. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pişirmeye devam edin.
  3. İri parçalar şekline doğradığınız şalgamı ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  4. Şalgam ve et yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Yemeğin üzerine limon suyunu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo