Maş Fasulyeli Enginar

Maş Fasulyeli Enginar
12 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Maş Fasulyeli Enginar için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 3~4 dal taze soğan
  • 2~3 dal maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
Maş Fasulyeli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları yayvan bir tencereye dizin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırıp enginarların üzerine gezdirin.
  2. Suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak enginarlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için haşlanmış maş fasulyesini geniş bir karıştırma kabına alın.
  3. Küp doğradığınız közlenmiş kırmızı biber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Zeytinyağını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Pişen enginarları bir servis tabağına alın. Maş fasulyeli harcı üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo