Barbunyalı Karalahana Yemeği

Barbunyalı Karalahana Yemeği
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Barbunyalı Karalahana Yemeği için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • Tuz
Barbunyalı Karalahana Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ekleyip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kaynatın.
  2. Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin.
  3. Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ekleyin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü karalahana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo