Ton Balıklı Pirinç Salatası

Ton Balıklı Pirinç Salatası
14 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ton Balıklı Pirinç Salatası için

Malzemeler

  • 320 gr ton balığı konservesi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 200 gr mısır konservesi
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
Ton Balıklı Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır

Bu özel salatayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Pilava mısır, dereotu, bezelye, küp doğranmış kırmızı biber, limon suyu ve karabiber ekleyip karıştırın. Ton balıklarını iri parçalar halinde salataya ilave edin. Tabağına alıp servis yapın.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik pirinç salatası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo