Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası için

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 havuç
  • 3 kabak
  • 100 gr beyazpeynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı haşhaş
  • Tuz
Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

  1. Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın.
  3. Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin.
  4. Devamlı karıştırarak soteleyin. 1 tutam tuzla tatlandırın. Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Salata kasesine alın.
  5. Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Düşük kalorili ve çok lezzetli klasik buğday salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo