Girit Mezesi

Girit Mezesi
15 Ocak 2024

Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen girit mezesi, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Bazı yörelerde tirokafteri ismiyle de anılır. Yapımında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız Girit mezesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Girit Mezesi Kaç Kaloridir?

  • Girit mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Demir, potasyum ve çinko bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Girit Mezesi için

Malzemeler

  • 400 g beyaz peynir
  • 150 g Antep fıstığı içi
  • 120 g ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Girit Mezesi

Nasıl Yapılır

  1. Peyniri 2 saat ılık suda bekletin ve tekrar sertleşmemesi için buzdolabına koyun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra rendeleyin.
  2. Fıstık ve cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Ezilmiş sarımsağı, ceviz, fıstık, kekik ve kırmızı pul biberle karıştırıp peynire ekleyin.
  3. Zeytinyağını yedirerek dökün ve karıştırmayan devam edin. Bütün malzemeler birbirine iyice karıştığında sunuma hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Girit mezesini, kuzu rosto ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Beyaz peynirle birlikte, lor veya ezine peyniri kullanabilirsiniz. Peyniri ezebilmek için suda bekletmeyi ihmal etmeyin.
  • Ceviz ve fıstığı ufalarken boyutları mutlaka iri kalmalı. Böylece tadını daha yoğun olarak alabilirsiniz.
  • Girit mezesinin en önemli noktası, malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesidir. Bu yüzden karıştırma işlemini es geçmeyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo