Yufka Mantısı

Yufka Mantısı
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufka Mantısı için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
Yufka Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasına mayayı alın. Yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta merdane ile oval şekilde açın.
  3. İç harcı için, pazıyı bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Biberleri küp doğrayıp pazıya ilave edin.
  4. Hazırladığınız pazılı harcı hamurlara paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  5. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo