Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Tabbule
Ceviz Reçeli
Anasayfa
Tarifler
Sandviç Tarifleri
Klasik Bagel
Klasik Bagel
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fakir Pastası
Kozalak Tatlısı
Sfogliatella
Starbucks Keki
Bebek Muhallebisi
Zelnik
Kahvenin Serüveni
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Klasik Bagel için
Malzemeler
1 kg un
2 su bardağı
1 yemek kaşığı ılık su
2 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Haşlamak için
2~3 litre su
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
Susam
Yumurta beyazı
Haşhaş tohumu
Klasik Bagel
Nasıl Yapılır
Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin.
Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun.
Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Üzerlerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin.
Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.
Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Amerikan Mutfağı Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sandviç Tarifleri
35 Dakika
Köfteli Sandviç
Sandviç Tarifleri
35 Dakika
Enginarlı Sandviç
Sandviç Tarifleri
15 Dakika
Somonlu Kruvasan Sandviç
Sandviç Tarifleri
15 Dakika
Kruvasan Sandviç
Sandviç Tarifleri
45 Dakika
Sakallı Sandviç
Sandviç Tarifleri
20 Dakika
Hangover Tostu
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.