Domates Soslu Tavuklu Krep

Domates Soslu Tavuklu Krep
07 Şubat 2023

Krep içersiinde mantarlı, tavuklu harç ve domates sos ile birlikte servis edilen domates soslu krep akşam sofralarınıza çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Klasik krep tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Soslu Tavuklu Krep için

Malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 100 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Domates sos için

  • 7~8 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Soslu Tavuklu Krep

Nasıl Yapılır

  1. 2 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı’nı tavada ısıtın. 
  2. Piyazlık doğradığınız soğanları ilave edip birkaç dakika kavurun. 
  3. 1 diş ince kıyılmış sarımsak ile jülyen doğradığınız tavukları ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Tavuklar pembeleştikten sonra ince doğradığınız mantarları ilave edin. 
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  6. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alın. 
  7. Taze domates sos için, dörde böldüğünüz domatesleri sarımsak, domates salçası, tuz ve karabiberle birlikte rondodan geçirerek püre haline getirin. 
  8. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Rondodan geçirdiğiniz karışımı tavaya ilave edip karıştırın. Sos suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. 
  9. Krep için, karıştırma kabına yumurtaları kırın. Sütü ve 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağını ekleyip çırpın. Unu da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. 
  10. Kalan yağ ile krep tavasını yağlayın. 
  11. Yağlanan krep tavasına kepçeyle krep hamurunu dökün ve pişirin. 
  12. Her bir krep hamurunun arasına tavuklu harçtan ekleyip kaşar peyniri serpin. İkiye katlayın. 
  13. Domates sosu ile servis yapın.
  14. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz domates sos yerine beşamel sos hazırlayabilirsiniz. 
  • Kreplerinizi hazırladıktan sonra son pişirmeyi fırında yapabilirsiniz.
  • Krep hamurunun kıvamı, yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo