Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir

Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir için

Malzemeler

Baharatlı bademler için

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve deniz tuzu
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 200 gr soyulmuş badem

Zeytinyağlı peynirler için

  • 150 gr tuzsuz köy peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • Taze tarhun
  • Taze kekik
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Aromatik zeytinler için

  • Birer çay kaşığı kişniş ve rezene tohumu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı doğranmış taze biberiye
  • Maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Birer su bardağı siyah ve yeşil zeytin
Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir

Nasıl Yapılır

Baharatlı bademler için, kırmızıbiber ve tuzu büyük bir kapta karıştırın. Riviera zeytinyağını tavada ısıtıp bademleri ekleyin. 5 dakika boyunca  kavurun. Bademleri tavadan alıp baharatlı tuza ekleyin ve harmanlayın. İri çekilmiş deniz tuzunu üzerine serpip tekrar harmanlayın. Zeytinyağlı peynirler için, tuzsuz köy peynirini küp şeklinde kesin. Sızma zeytinyağı, sirke, karabiber, sarımsak, kekik ve tarhunu bir kapta karıştırın. Peynirleri ekleyip harmanlayın ve üzerini streç folyoyla kapatın. 3 gün boyunca buzdolabında bekletin. Aromatik zeytinler için, kişniş ve rezene tohumlarını havanda dövün. Sarımsakları ekleyip ezme işlemine devam edin. Biberiye yaprakları, maydanoz, sirke ve Komili Sızma zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinleri bir kaseye alın. Üzerine sosu ilave edip karıştırın. Aromatik zeytinler, zeytinyağlı peynirler ve baharatlı bademleri kıtır ekmek dilimleri veya galeta ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo