Karabiberli, Sütlü Ekmek

Karabiberli, Sütlü Ekmek
12 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karabiberli, Sütlü Ekmek için

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık süt
  • 470 g un
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + yağlamak için ilave bir miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı değirmen karabiber
Karabiberli, Sütlü Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Maya ve sütü bir yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  2. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp içi tereyağıyla yağlanmış 20 cm uzunluğunda iki dikdörtgen ekmek kalıbına yerleştirin.
  4. Üzeri örtülü şekilde 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla çarpı işareti çizip karabiber serpin.
  5. Hamurları önceden ısıtılmış 215 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  6. Dilerseniz, klasik sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo