Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto

Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto
25 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto için

Malzemeler

  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gr arpa
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 250 ml su
  • 400 gr mantar
  • 1 litre sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • Parmesan peyniri
  • Frenk soğanı
Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı rendeleyin ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. Arpaları ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
  3. Suyu ekleyip çekinceye kadar karıştın. Mantar, kekik yaprakları ve tavuk suyunun ¾’ünü arpaya ekleyin ve sık sık karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu çektikçe gerektiği kadar tavuk suyu eklemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın.
  5. Risottoyu servis tabağına alıp üzerine parmesan dilimleri ve Frenk soğanlarını serpiştirin. Bekletmeden servis yapın.

Göğüs eti yerine tavuk budu ile hazırlanan pratik mantarlı risotto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo