Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek için

Malzemeler

  • 320 ml ılık su
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 225 gr un
  • 155 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 55 gr keten tohumu
  • 55 gr ay çekirdeği içi
  • 45 gr kabak çekirdeği içi
Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz, şeker, keten tohumu ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık suyu ekleyerek karıştırın ve 10 dakika yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içlerini ekleyip 3-5 dakika daha yoğurun.
  3. Hamuru hafif yağlanmış bir kaba aktarıp üzerini örtün ve 1.5-2 saat mayalanmaya bırakın. Baton ekmek/ kek kalıbını yağlayın.
  4. Hamuru unlanmış zeminde birkaç dakika yoğurup kalıbın içine yerleştirin. zerini streç film ile kapatın ve kabarıncaya  kadar bekletin.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerinden streç filmi kaldırıp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Ev yapımı klasik çekirdekli ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo