Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 40 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¾ su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • Yulaf ezmesi
  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Ayçekirdeği
Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği

Nasıl Yapılır

Unları, tuzu, mayayı harmanlayın. Tereyağı, su ve balı ekleyin ve yoğurun. Gerekirse tam buğday unu ilavesi yapın. Ceviz içi ekleyin. Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 30 dakika bekletin. Üzerine yulaf ezmesi, susam, haşhaş, ay çekirdeği serpiştirip 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, aromalı tam buğday ekmeği tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo