Sucuklu Krepler

Sucuklu Krepler
07 Şubat 2023

Fransız lezzeti krebi sucuklu denemek ister misiniz? Lezzetli sucuklu krep kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Klasik krep tarifine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Krepler için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 sivri biber
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 10 ince dilimlenmiş sucuk
  • 1 dolmalık ya da salçalık kırmızı biber
Sucuklu Krepler

Nasıl Yapılır

  1. Un, süt ve yumurtayı derin bir kasede iyice çırpın. Küçük bir teflon tavada bir çay kaşığı ayçiçeği yağını ısıtın. 
  2. Yarım kepçe kadar krep hamurunu tavanın içine dökün. Krep hamurunu iki taraflı pişirin. 
  3. Kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin. 
  4. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.
  5. Biberleri temizleyip doğrayın. 
  6. Sucukları zar şeklinde doğrayın. 
  7. Harmanlayıp tavada bir kaç dakika kadar kavurun ve kreplerin içine paylaştırın. 
  8. Rulo şeklinde sarın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
  9. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Sucuklu krep içerisine eriyen bir peynir koyulabilir. 
  • Dilerseniz salça eklemesi yapabilirsiniz. 
  • Sıcak servis edecekseniz hazırladığınız ruloları fırında da pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo