Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti

Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti
28 Mart 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 25 gr tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 6 parça kemiksiz tavuk eti
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal taze biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Baldo pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ilık tuzlu suya ekleyip yarım saat bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte kavurun. Zerdeçal, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup biberiyelerle birlikte kıyın. Zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ve biberiye, tuz, karabiber ve kemiksiz tavuk etlerini çukur bir kaba alıp harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Zerdeçallı pilavı servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini dizip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo