Şark Köftesi

Şark Köftesi
05 Eylül 2020
Bulgur ile hazırlanan şark köftesi, özellikle Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Hazırsanız, şark köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şark Köftesi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 soğan
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Şark Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru ayıklayın. Geniş bir kaba alıp sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Soğanı soyup rendeleyin.
  2. Bulgur şişince nane, soğan, un, yumurta akı ve tuz ilave edin. Kıvamını buluncaya kadar ara sıra su serperek iyice yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Bir tencereyi suyla doldurup tuz ilave edin ve kaynatın.
  4. Hazırladığınız köfteleri ilave edip dağılmamasına dikkat ederek haşlayın. Köfteleri kevgirle suyun içinden alıp servis tabağına dizin. 
  5. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Margarini küçük bir tavada eritip pul biberi ilave ederek kızdırın.
  6. Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp yağda kızdırılmış pul biberi gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, bulgur ve irmik ile hazırlanan fellah köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo