Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli
20 Mart 2023

Masterchef yarışmacılarından istenince gündeme gelen ravioli, İtalyan makarnası olarak bilinir. Yarışmacıların farklı malzeme ve tekniklerle hazırladığı ravioli hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, Masterchef'te görüp merak ettiğiniz ıspanaklı ve ricotta peynirli ravioli nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Ravioli Kaç Kaloridir?

  • 100 gramı 220 kalori olan ıspanaklı ve ricotta peynirli raviolinin, bir porsiyonu yaklaşık 490 kaloridir.

Dünya mutfaklarında denenmiş ve popülerleşmiş birbirinden lezzetli makarna tariflerine göz atabilir, mutfağınızda yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr haşlanmış ıspanak
  • 250 ricotta peyniri
  • 2 yumurta
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 500 gr un
  • 4 yumurta
  • 20 ml zeytinyağı
Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle ravioli içinde kullanacağınız ıspanakları bir tencere de haşlayın. Bu esnada parmesan ve ricotta peynirini küp küp kesin.
  2. Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane yardımı ile 20 cm eninde ince hamurlar açın.
  3. Haşlanmış ıspanakların suyunu iyice süzün. Küçük küçük kestiğiniz parmesan peyniri, ricotta peyniri, ıspanak, yumurta, tuz ve karabiber ile raviolinin iç harcını hazırlayın.
  4. Harcı mantı yapımındaki gibi açılan hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın.
  5. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile malzemeli kısımları kesip kenarlarını iyice yapıştırın. Raviolileri suda haşlayıp servis tabağına alın. İsteğe göre domates sos veya krema ile tatlandırılabilir. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Genellikle zeytinyağı ile hazırlanan makarnayı, önceden tereyağında soteleyerek daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Kullanacağınız ıspanakların taze olmasına özen gösterin. Ve haşlama işlemi sırasında çok pişirmeyin.
  • Hamuru hazırlarken yumurta sarısını ağırlıklı olarak kullanın. Bu sayede hamur daha sert bir kıvamda olacak ve daha kolay açılacaktır.
  • Kaynayan suyun içerisine limon ve zeytinyağı damlatarak, makarna hamurlarının birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo