Pırasalı Bulgur Pilavı

Pırasalı Bulgur Pilavı
17 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pırasalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 500 gr pırasa
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 havuç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Pırasalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Temizlenmiş ve bol suya yıkanmış pırasaları 1 cm kalınlığında doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın. Küp doğranmış havucu ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavurarak pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Soğanı yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Bulguru ekleyip orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmiş pırasayı pilava ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo